Plantagen

Kildebrønde Frugtplantage

Kildebrønde Landevej 41, 2670 Greve Telefon: 43 61 09 10

Plantagen

Kildebrønde Landevej 41

2670 Greve

 

Med et areal på 33 hektar er Kildebrønde Frugtplantage én af de 10 største frugtplantager med selvpluk.

Vores mål er at fremavle de mest velsmagende frugter med et minimum brug af sprøjtemidler. Vi har arbejdet energisk på det i mange år, og vi mener selv, at vi er godt på vej.

Kig forbi og smag selv.

I sommerperioden har vi jordbær og hindbær. Om efteråret er der æbler og pærer, og op mod jul holder vi julestue med salg af juletræer, pyntegran, nisser, dekorationer m.m.

Vi tilbyder selvpluk under velorganiserede forhold, vi sælger plukkede frugt og bær sammen med kartofler, ærter, saft, most, honning m.m. i Gårdbutikken. Se mere i kalenderen.

Claus Meyer

Læs hvad kokken Claus Meyer skriver om plantagen i bogen:

"2000 seværdigheder i Danmark":

 

Der hviler en skøn duft af frisk frugt over Kildebrønde Frugtplantage. Jeg kan varmt anbefale en familieudflugt til dette skønne sted, hvor man selv kan plukke jordbær, hindbær, og æbler.

Det er meget velorganiseret og sjovt for børnene selv at høste frugterne. Og så må man godt spise af bærrene og æblerne, mens man plukker.

 

 

Søren Østergaard og Jane Kocemba, der ejer plantagen, er nogle utroligt aktive mennesker og afsindigt dygtige frugtavlere, der formår at få det bedste ud af jorden.

Det er blandt andet lykkedes dem, stort set uden at anvende sprøjtemidler, at få de smukkeste og mest velsmagende æbler. Og der er næsten enhver tænkelig sort lige fra det søde Cox Orange til det syrlige Ingrid Marie. Træernes grene er holdt ned , så man kan nå æblerne fra jorden.

For nylig er værtsparret begyndt selv at presse æblesaft. Faktisk er Kildebrønde Frugtplantage det første sted i Danmark, hvor der sælges friskpresset saft uden tilsætningsstoffer.

Skulle dovenskaben melde sig, kan man, foruden marmelader, også købe de friskplukkede frugter i gårdbutikken.

Claus Meyer

Copyright 2012 © All Rights Reserved