Danske æbler hos kildebrønde frugtplantage
Jo længere et æble får lov til at sidde på træet, desto bedre bliver smagsoplevelsen. Vi dyrker mange forskellige æblesorter, som alle har forskellige egenskaber, hvad angår holdbarhed, modningstidspunkt, smag, konsistens mm. Vi har helt sikkert noget for enhver smag - og lige præcis dét, du leder efter.
Æblesæsonerne
Man kan dele æblesæsonen ind i tre kapitler: Friske sommeræbler, som skal nydes straks, fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længst, og som har den kraftigste smag, der gør dem gode til bl.a. kager og salater.
Et æble om dagen holder doktoren væk
I gammel lægevidenskab blev æblet kaldt “kroppens kost”, og vi ved i dag, at æblet har et højt indhold af fibre, pektin, vitaminer og mineraler, hvilket er med til at styrke både fordøjelsen og immunforsvaret.
Opbevaring af æbler
Det er vigtigt, du altid opbevarer dine æbler køligt og aldrig i stuetemperatur. Pærer og æbler skal holdes adskilt fra andet frugt, da de indeholder ethyl, der fremmer nedbrydningsprocessen for de frugter, de deler skål med. Læg derfor altid æbler og pærer for sig selv.