Danske jordbær - værd at vente på
Friske og velsmagende danske jordbær er en af sommerens største glæder. Kildebrønde Frugtplantages jordbær har fået lov til at modne og udvikle den fulde smag på planten, der giver jordbærerne en kraftig smag og en uforlignelig aroma. Jo friskere jordbærret er, desto bedre er både aroma og smag. Jordbær har en begrænset holdbarhed, og du bør med god samvittighed nyde jordbærret så hurtigt som muligt.
Avendelse
Skyl jordbær med stilk ellers trænger vandet ind i bærret. Spis jordbær som de er eller brug dem i salater, på yoghurt, i smoothies, til desserter, grød, saft eller syltning.
Køkkentips
Sæt ikke jordbær i køleskabet, hvis du vil spise dem friske. Jordbær smager og dufter bedst, når de har stuetemperatur. Hvis jordbærrene skal gemmes til næste dag, kan du opbevare dem ved 2-6 grader i køleskabet. På denne måde kan de holde sig i 2-3 dage. Tag dem ud af køleskabet i god tid før du skal spise dem.
I sommermånederne kan I komme og plukke jeres egne jordbær på plantagen.
De danske hindbær skal opleves
Hindbærret rummer en række muligheder og er spændende at bruge i eksempelvis is, snaps, drinks, desserter, i bagværk, salater eller på yoghurt. Du kan også sylte hindbærene og lave dem til grød og saft.
Hindbær strutter af sundhed
Tulameen er et fantastisk sommerhindbær og dette fine, store, lyserøde bær har den skønneste gode hindbærsmag. Hindbær indeholder blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium. Når hindbær er plukkemodne, slipper de let busken. Hindbær plukkes forsigtigt, så kun bærret følger med og blomsten bliver på planten.